Rusko na medzinárodnej prehliadke predvádza novú vojenskú techniku

Najnovšiu vojenskú techniku ​​predvádza Rusko na medzinárodnej vojenskej prehliadke Armija-2018, ktorá sa v utorok začala pri Moskve. Cieľom podujatia je prilákať nových zákazníkov. Ruská armáda predstavila napríklad stíhacie lietadlo Su-57 alebo bojový tank Armata, napísala agentúra AP.

22.08.2018 07:15
bojový tank Armata Foto: ,
Bojový tank Armata.
debata (600)

Akcia podľa ruského prezidenta Vladimira Putina ukáže „obrovský potenciál“ ruského vojenského priemyslu a poslúži ako platforma pre spoluprácu s ďalšími štátmi. Ruský minister obrany Sergej Šojgu zdôraznil, že predvedené zbrane sa už osvedčili počas ruských vojenských operácií v Sýrii.

Na fóre je podľa servera Fontanka.ru vystavených 26 000 exponátov. Medzi tie najzaujímavejšie patrí napríklad 4,5-tonový vojenský robot koncernu Kalašnikov, alebo padák, s ktorým je možné skočiť už z piateho poschodia výškovej budovy. Firma Kalašnikov ďalej prezentuje civilný elektromotocykel Urban Moto a automat AK-308, ktorý používa rovnakú muníciu ako spojenecké jednotky NATO. Zbraň tak má podľa servera skvelý exportný potenciál.

Podľa agentúry TASS predvedú na fóre svoju vojenskú techniku ​​tiež firmy z Bieloruska, Indie, Číny, Pakistanu, Turecka a ďalších krajín.

600 debata chyba
Viac na túto tému: #ruská armáda