VIDEO: V Kursku sa prevrátil historický tank. Trapas, komentuje nehodu ruská televízia

Za "trapas dňa" označila ruská televízia 46TV kurióznu nehodu v Kursku, kde sa po slávnostnej vojenskej prehliadke k 75. výročiu jednej z kľúčových bitiek druhej svetovej vojny prevrátil historický tank. Osláv v Kursku sa má zúčastniť aj prezident Vladimir Putin.

23.08.2018 16:08
debata (236)

„Po ukončení prehliadky tank T-34 pri nakladaní zišiel z podvalníku a prevrátil sa. Vodič tanku vyviazol nezranený,“ uviedlo armádne veliteľstvo.

Obrnenec sa medzitým opravárenskej jednotke podarilo dostať späť na pásy, naložiť a odviezť. Všetko sa dialo za veľkého záujmu prizerajúcich divákov, ktorí úspešnú akciu odprevadili hromovým zvolaním „Urá!“, píše miestna tlač.

Bitka pri Kursku je pokladaná za jednu z najvýznamnejších bitiek druhej svetovej vojny, v jej rámci sa odohralo aj najväčšie tankové stretnutie všetkých čias. Tento nemecký pokus z leta 1943 o prevzatie iniciatívy na východnom fronte sa po zimnej stalingradskej porážke skončil neúspechom.

V Kursku postihla nehoda tank T-34 vo variante s kanónom ráže 85 milimetrov, ktorá sa začala vyrábať až po Kurskej bitke. Vo výzbroji mnohých armád sveta vydržala niekoľko desaťročí.

236 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #nehoda #tank #Kursk