Rakúskemu pekárovi namerali nadmernú rýchlosť 42 dní po sebe

Rakúsky pekár, dochádzajúci každý deň do práce do Klagenfurtu, musel zaplatiť pokuty v celkovej výške 3 000 eur za to, že mu rýchlostná kamera namerala vysokú rýchlosť na rovnakom úseku 42 dní po sebe.

23.08.2018 17:45
debata (14)

Heimo Wallner sa rakúskym médiám posťažoval, že na inkriminovanom úseku v Klagenfurte je síce najvyššia povolená rýchlosť 30 kilometrov za hodinu, no keďže on týmto úsekom jazdil vždy okolo tretej nadránom, vďaka tme nevidel žiadnu značku, a preto išiel naďalej tradičnou „päťdesiatkou“, teda najvyššou povolenou rýchlosťou v obci.

Prvá pokuta mu prišla domov až v máji. Vtedy už vedel, že je zle, keďže medzičasom týmto úsekom jazdil takmer každodenne po dobu niekoľkých týždňov. Nakoniec sa celková výška všetkých pokút vyšplhala až na sumu 3 000 eur, ktorú Wallner už zaplatil.

Dovolenku v Grécku musel vynechať

Ako vysvetľuje, bolo preňho nereálne sa o oprávnenosti pokút sporiť na súde, okrem iného preto, že nemohol podať odvolanie proti všetkým pokutám naraz a musel by podať 42 samostatných odvolaní.

„Nedávajú na tie pokuty ani množstevnú zľavu,“ posťažoval sa nešťastný šofér pre nemecký denník Süddeutsche Zeitung. Polícia sa však nakoniec uľútostila a Wallnerovi z celkovej sumy odpustila 300 eur.

Pekár napriek tomu tvrdí, že suma, ktorú musel zaplatiť, sa rovná takmer dvom jeho mesačným výplatám a vďaka týmto nečakaným starostiam musel tento rok zabudnúť aj na tradičnú dovolenku v Grécku. Ako však dodal, jeho manželka sa za to naňho nehnevá.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #pokuta #rýchlosť