Senátor John McCain prerušil liečbu rakoviny mozgu

Americký senátor John McCain, ktorý je ostrým kritikom prezidenta USA Donalda Trumpa v rámci Republikánskej strany, sa rozhodol prerušiť svoju liečbu rakoviny mozgu. Informovala o tom spravodajská stanica BCC s odvolaním sa na oznámenie jeho rodiny.

24.08.2018 18:50
John McCain Foto: ,
John McCain
debata

McCainovi, ktorý má 81 rokov, vlani v júli diagnostikovali agresívnu formu rakoviny mozgu a odvtedy sa podroboval liečbe. V snahe byť so svojou rodinou v domovskom štáte Arizona opustil Washington. Naďalej však zostal vplyvnou politickou osobnosťou a častým kritikom amerického prezidenta.

Jeho rodina vo vyhlásení, ktoré zverejnili miestne médiá, uviedla: „Minulý rok sa senátor John McCain s Američanmi podelil o informáciu, o ktorej už naša rodina vedela: agresívny druh rakoviny – glioblastóm s tým, že jeho prognóza je vážna.“ Rodina ďalej napísala, že v súvislosti s prežitím McCain prekonal očakávania, ale „postup choroby a neúprosný pokročilý vek učinili verdikt“. Rodina dodala, že senátor „sa so svojou obvyklou silou vôle rozhodol skončiť s liečbou“.

McCainova dcéra Meghan v tvíte napísala, že jej rodina „je veľmi vďačná za lásku a veľkorysosť“, ktoré dostali za uplynulý rok.

McCain, veterán vojny vo Vietname, strávil vyše päť rokov ako vojnový zajatec. Stal sa senátorom celkovo šesťkrát a v roku 2008 neúspešne kandidoval v prezidentských voľbách. Lekári mu objavili zhubný nádor mozgu počas operácie vlani v júli.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #rakovina #John McCain