Putin dovolenkoval na Sibíri, tričko si tento rok nechal na sebe

Ruský prezident Vladimir Putin strávil uplynulý víkend dobrodružnou dovolenkou na Sibíri, kam si chodí oddýchnuť takmer každé leto. V pondelok to oznámil Kremeľ, ktorý pri tejto príležitosti zverejnil i niekoľko fotografií.

27.08.2018 20:57
Rusko Putin dovolenka Sibír Foto: ,
Na snímke, ktorú poskytla 27. augusta 2018 ruská prezidentská kancelária je ruský prezident Vladimir Putin na túre počas krátkej víkendovej dovolenky v Tuvianskej republike na juhu Sibíri.
debata (274)

Putin na nich tento raz nepózuje na koni či pri love rýb bez trička, ako to robil po minulé roky. Namiesto toho chodí 65-ročný prezident v decentnom khaki oblečení a klobúku s ďalekohľadom i trekingovými palicami na túry po horách, plaví sa po rieke Jenisej a obdivuje krásy prírody Tuvianskej republiky na juhu Sibíri.

Týmto aktivitám sa oddáva v spoločnosti ruského ministra obrany Sergeja Šojgua a riaditeľa ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexandra Bortnikova, informoval hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Na snímke, ktorú poskytla 27. augusta 2018...
Na snímke, ktorú poskytla 27. augusta 2018...
+2Na snímke, ktorú poskytla 27. augusta 2018...

Na jednej z fotografií sa Putin so Šojguom pozerajú na mladé ihličnany, pripravené na zasadenie. Iné snímky zachytávajú Putina na vrchole hory, pri plavbe na člne či v rozhovore s riaditeľom miestnej prírodnej rezervácie, priblížila agentúra Reuters.

Putin si víkendový oddych v horách doprial ako malú prestávku na ceste do sibírskeho mesta Kemerovo, strediska ťažby uhlia, kde sa už v pondelok stretol s miestnymi činiteľmi i zástupcami vedenia miestnych energetických spoločností.

„Prezident, na ceste do Kemerova, sa rozhodol odletieť skôr a stráviť sobotu a nedeľu v Tuviansku, na rieke Jenisej. Kráčal po horách a obdivoval nádherné výhľady,“ povedal Peskov.

Vladimir Putin na vlaňajšej dovolenke na ruskej... Foto: Reuters, SPUTNIK
Vladimir Putin, Rusko, Sibír, rybačka Vladimir Putin na vlaňajšej dovolenke na ruskej Sibíri.
274 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #Rusko #Vladimir Putin