Google podľa Trumpa falšuje výber správ a škodí pravici

Americký prezident Donald Trump v dnešných tweetoch kritizoval vyhľadávač Google za falšovanie výberu správ.

28.08.2018 15:50
debata (1)

Trump na médiá opakovane útočí a označil ich za nepriateľov ľudu, proti čomu sa ohradil aj Senát. Kalifornské sídlo firmy Google zatiaľ na Trumpove obvinenia nereagovalo.

„Pri zadaní ‚správy o Trumpovi‘ sa na Googli objavia len názory a články klamárskych médií. Inými slovami, pre mňa a ostatných, ide o manipuláciu tak, aby všetky informácie boli negatívne,“ tweetoval dnes Trump.

„Medzi tým čnie prefíkaná CNN. Republikánske/kon­zervatívne a spravodlivé médiá sú vyradené,“ tvrdí ďalej prezident. Je zároveň toho názoru, že „96 percent výsledkov hľadania ‚správy o Trumpovi‘ pochádza z ľavicových médií“, čo je podľa neho veľmi nebezpečné. Ako upozornila agentúra AP, Trump svoj údaj o 96 percentách nedoložil žiadnym zdrojom.

„Google a ostatní potláčajú hlasy konzervatívcov a zastierajú pozitívne informácie. Majú pod kontrolou, čo môžeme vidieť a čo nie. To je veľmi vážna situácia, ktorá sa bude riešiť!“ napísal ďalej Trump.

Minulý týždeň prezident obvinil veľké sociálne siete z umlčanie miliónov ľudí. „Ľudia majú právo rozhodnúť, čo je zlé a čo pravdivé, bez cenzúry!“ napísal na twitteri.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #USA #Donald Trump