Lietadlo skĺzlo z pristávacej dráhy v Soči, najmenej 18 zranených

Najmenej 18 ľudí utrpelo zranenia pri sobotňajšej havárii lietadla v ruskom čiernomorskom letovisku Soči. Stroj skĺzol z pristávacej dráhy a jeden z jeho motorov sa vznietil. Počas zachraňovania ľudí z horiaceho lietadla zomrel zamestnanec letiska.

01.09.2018 08:21 , aktualizované: 13:29
Rusko Soči havária lietadlo Foto:
Boeing 737-800 ruskej spoločnosti UTAir so 164 cestujúcimi a šiestimi členmi posádky na palube vzlietol v Moskve a pri pristávaní v Soči, približne hodinu po polnoci SELČ, skĺzol z dráhy, prerazil plot a skončil na brehu rieky.
debata (29)

„Dosiaľ evidujeme 18 zranených, z toho tri deti. Nikto nezomrel,“ citovala z vyhlásenia ruského ministerstva zdravotníctva agentúra TASS. Podľa jej zdrojov u miestnych zdravotníkov nie je nikto z pasažierov vážne zranený.

O život však prišiel Vladimir Begijan,zamestnanec letiska, ktorý medzi prvými poskytoval pasažierom z havarovaného horiaceho lietadla pomoc. Dostal infarkt. S odvolaním sa na sobotňajšie oznámenie ruského ministra dopravy Jevgenija Ditricha o tom informovala agentúra AP.

Boeing 737–800 ruskej spoločnosti UTAir so 164 cestujúcimi a šiestimi členmi posádky na palube vzlietol v Moskve a pri pristávaní v Soči, približne hodinu po polnoci SELČ, skĺzol z dráhy, prerazil plot a skončil na brehu rieky. Ľavý motor sa vznietil. Všetkých pasažierov okamžite evakuovali a požiar do hodiny a pol úplne uhasili.

Nehoda na krátky čas obmedzila prevádzku letiska. Príčinami havárie sa už zaoberajú ruské letecké úrady i spoločnosť UTAir.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Soči #havária lietadla