Požiar v ropnej rafinérii v Nemecku si vyžiadal desať zranených

Pri požiari ropnej rafinérie v Bavorsku utrpelo zranenia desať ľudí. Úrady zároveň museli dočasne evakuovať asi 2 200 ľudí, ktorí žijú v blízkosti.

01.09.2018 13:08 , aktualizované: 20:39
Nemecko Ingolstadt rafinéria výbuch požiar Foto: ,
K výbuchu došlo v komplexe spoločnosti Bayernoil, konkrétne v paroplynovej elektrárni. Troch zo zranených hospitalizovali s vážnymi zraneniami.
debata (4)

Podľa polície bolo v sobotu ráno v meste Vohburg an der Donau na juhu Nemecka počuť hlasný výbuch a následne sa v zariadení rýchlo rozšíril požiar. Obrovský oblak dymu bolo vidieť zo vzdialenosti niekoľkých kilometrov.

Na hasení požiaru sa podieľalo asi 400 hasičov a policajtov.

Podľa Bavorského rozhlasu sa však už oheň podarilo dostať pod kontrolu.

Zranenia utrpelo pri nešťastí celkom desať ľudí. Jeden človek utrpel ťažké, traja ľudia stredne ťažká a päť osôb ľahké zranenia. Podľa hovorcu firmy Bayernoil väčšinu ľudí poranili odletujúce kusy predmetov, popáleniny neutrpel nikto. Všetci postihnutí sú zamestnanci podniku.

Polícia priemyselný areál aj jeho okolie uzavrela, neprejazdná je tiež časť cesty B16, ktorá vedie v blízkosti. Veľkou uzáverou chcú policajti podľa hovorcu zabrániť okrem iného tomu, aby na miesto prichádzali zvedavci.

Svoje domovy muselo načas opustiť 2 200 ľudí z mesta Vohburg an der Donau a okolia. Podľa polície išlo o preventívne opatrenia v súvislosti so silným dymom, ktorý z miesta požiaru vychádzal. Po zhruba troch hodinách ale analýzy ukázali, že vo vzduchu nie sú toxické látky, a ľudia sa tak do svojich domovov mohli vrátiť. Naďalej však platí výzva, aby zavreli a utesnili okná i dvere a nevychádzali.

Príčina explózie zatiaľ nie je známa.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #požiar #ropná rafinéria