Pri pobreží Španielska zachránili ďalších vyše 600 migrantov

Pri pobreží Španielska zachránili v pondelok viac ako 600 migrantov, informovala tlačová agentúra Europa Press, odvolávajúc sa na údaje španielskej námornej záchrannej služby.

04.09.2018 13:23 , aktualizované: 17:36
migranti, more, stredozemné, utečenci, plťka Foto: ,
Od januára do júla tohto roku prudko narástol počet migrantov, ktorí dorazili do Španielska a Grécka, zatiaľ čo počet príchodzích do Talianska - a celkove do Európy - poklesol.
debata (16)

Na siedmich lodiach zachytených v Gibraltárskom prielive sa dovedna nachádzalo takmer 200 ľudí zo severnej a subsaharskej Afriky. Ďalších 467 osôb bolo objavených na drevených plavidlách v západnej časti Stredozemného mora.

Všetci zachránení migranti, vrátane žien a detí, boli prijatí v španielskom autonómnom regióne Andalúzia.

Celkový počet migrantov, ktorých za uplynulé dva dni vyzdvihli záchranári v Stredozemnom mori a previezli do Španielska, sa tak zvýšil na viac ako 850.

Podľa údajov Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) sa Španielsko stalo pre afrických migrantov novou cieľovou krajinou. Väčšina z nich prichádza z Maroka práve cez Gibraltarský prieliv – v najužšom mieste široký len 14 kilometrov – alebo cez Alboránske more, ktoré spája Pyrenejský polostrov so severnou Afrikou. Od januára do júla tohto roku prišlo na španielske pobrežie už viac než 23 000 takýchto osôb, čo je približne trikrát viac ako vlani v rovnakom období. Zatiaľ čo počet príchodzích do Talianska – a celkove do Európy – poklesol.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #Afrika #migranti