Maďarsko opäť predlžuje krízový stav súvisiaci s masovou migráciou

Od 6. septembra maďarská vláda znova predlžuje krízový stav súvisiaci s masovou migráciou a platný na celom území krajiny. Informoval o tom spravodajský server Privatbankar.hu s odvolaním sa na Vládne informačné centrum.

04.09.2018 13:37
Utečenci, Maďarsko, Srbsko, hranica Foto: ,
Afganskí utečenci spiaci neďaleko plotu z ostnatého drôtu, ktorý postavilo Maďarsko na hranici so Srbskom v Asotthalome.
debata (1)

Krízový stav je podľa tohto zdroja opatrenie, ktorým sa poriadkovým službám udeľujú v boji proti ilegálnej migrácii na hraniciach i vo vnútrozemí špeciálne právomoci.

„Ochrana štátnych hraníc je potrebná, pretože pokusy o ilegálne prekročenie hraníc pretrvávajú. Polícia pravidelne identifikuje aj vo vnútrozemí ilegálnych migrantov, ktorých potom privádza späť k hraničným zábranám,“ píše sa v dokumente vlády.

Z údajov polície vyplýva, že v auguste zadržali hliadky celkom 13 ilegálnych prisťahovalcov, pričom bol aj taký týždeň, že sa o nelegálne prekročenie hraníc nepokúšal nikto, napísal Privatbankar.hu.

Kabinet krízový stav vyhlásený prvýkrát 9. marca 2016 predĺžil už viackrát – naposledy 16. februára s platnosťou do 7. septembra.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #migrácia #krízový stav