Vyšetrovatelia pátrajú po treťom podozrivom z vraždy v Chemnitzi

Saské štátne zastupiteľstvo pátra v súvislosti s vraždou tridsaťpäťročného Nemca v Chemnitzi po treťom podozrivom. Ide o Iránca. Zatykač naňho súd vydal dnes dopoludnia.

04.09.2018 16:00
chemnitz, nemeco, polícia Foto: ,
Policajný zásah v nemeckom meste Chemnitz.
debata (9)

Vražda Nemca s kubánskymi koreňmi, z ktorej boli doteraz podozriví dvaja mladí muži z Iraku a Sýrie, viedla v Chemnitzi k rade protestov. Niektoré z nich sprevádzali strety s políciou a taktiež útoky pravicových radikálov na prisťahovalcov.

Dvaja podozriví muži sú vo väzbe už od 26. augusta, keď Daniel Hillig zomrel. O pátraní po treťom podozrivom informovali úrady až dnes.

Medzitým ministerstvo vnútra zverejnilo informácie, z ktorých vyplýva, že nie je úplne isté, odkiaľ pochádzajú prví dvaja podozriví. V prípade údajného Sýrčana totiž úrady doposiaľ vychádzali len z jeho vlastných slov, v prípade údajného Iránca následne z jeho vyjadrení a falošných dokumentov, ktoré predložil. V obidvoch prípadoch se teraz nemecké úrady snažia zistiť, odkiaľ muži v skutočnosti sú.

V Chemnitzi, ktorý leží neďaleko hraníc s Českom, je dnes pokoj. Tamojšie dianie ale naďalej vzbudzuje veľké emócie. V pondelok večer sa koncertu proti rasizmu a pravicovému radikalizmu zúčastnilo okolo 65 000 ľudí. Akciu ale na Twitteri zásadne odsúdila politička protestnej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Beatrix von Storchová. „Ste Merkelovej poddanými, ste nechutní a tancujete na hroboch,“ odkázala tým, ktorí se pokojného koncertu zúčastnili.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #zatykač #nemecká polícia #Chemnitz