Doneckí separatisti hľadajú dvoch mužov, mohli byť zapletení do vraždy Zacharčenka

Ministerstvo vnútra samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) pátra po dvoch mužoch, ktorí by mohli byť podozriví zo spoluúčasti na útoku na najvyššieho predstaviteľa DĽR Alexandra Zacharčenka. Informovala o tom v stredu agentúra Interfax.

05.09.2018 11:59
Ukrajina, Alexander Zacharčenko Foto: ,
Na snímke ľudia sa lúčia so zavraždeným Alexandrom Zacharčenkom, najvyšším predstaviteľom samozvanej Doneckej ľudovej republiky.
debata (37)

Zacharčenko zahynul 31. augusta pri výbuchu v reštaurácii Separ v Donecku, ktorá sa nachádza neďaleko jeho bydliska. Podľa miestnej tlačovej agentúry DAN pri explózii utrpelo zranenia 11 osôb vrátane ministra financií DĽR Alexandra Timofejeva

Ministerstvo vnútra DĽR vo svojom vyhlásení uviedlo, že v reštaurácii Separ sa nachádzali aj dvaja muži, po ktorých teraz polícia pátra. O súčinnosť žiada aj verejnosť.

Na fotografiách z bezpečnostných kamier, ktoré ministerstvo pripojilo k svojmu vyhláseniu, sú dvaja starší šediví muži. Interfax v pondelok informoval, že v súvislosti s útokom na Zacharčenka ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) vyslala do DĽR svojich príslušníkov, aby tamojším orgánom pomohli pri vyšetrovaní.

Moskva aj zdroje z DĽR pripísali zodpovednosť za výbuch Kyjevu. Ukrajinská strana – naopak – tvrdí, že Zacharčenka zavraždili Rusi alebo jeho odporcovia z radov separatistov.

„Podľa našich informácií stoja za výbuchom buď militanti, alebo ruské špeciálne služby,“ uvádza sa vo vyhlásení Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU), ktorá naznačila, že Zacharčenko sa stal pre Rusko nepohodlným.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #doneck #Ukrajina #Alexander Zacharčenko #Donecká republika