Rusko potvrdilo, že ostreľovalo ciele v sýrskej provincii Idlib

Ruské ministerstvo obrany v stredu potvrdilo, že ruské bojové lietadlá ostreľovali deň predtým ciele v sýrskej provincii Idlib. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na ruské médiá.

05.09.2018 15:20
NEPOUZIVAT Sýria Idlib ostreľovanie Foto:
Dym šíriaci sa po ostreľovaní z dediny Mahambal, provincia Idlib, Sýria.
debata (36)

Podľa ministerstva sa letecké útoky zamerali iba na militantov z Frontu an-Nusra a necielili na obývané oblasti. Lietadlá, ktoré sa zúčastnili na operácii, vzlietli z ruskej leteckej základne Humajmím v provincii Lázikíja.

Ministerstvo ďalej uviedlo, že štyri stíhačky zasiahli ciele vrátane skladu zbraní a štartovacej rampy pre drony, ktoré sa podľa Ruska zameriavali na jeho vojenské základne v Sýrii. Ruská armáda uviedla, že zostrelila počas operácie desiatky nepriateľských dronov.

Po utorkových náletoch bolo hlásených osem mŕtvych, informovala agentúra AP.

Sýrska provincia Idlib zostáva po rokoch občianskej vojny poslednou baštou protivládnych povstalcov, proti ktorým sa Damask zrejme chystá ofenzívu.

Odhaduje sa, že v husto obývanej provincii Idlib je sústredených približne 10 000 bojovníkov skupín napojených na teroristickú sieť al-Káida. V tej istej oblasti však žijú aj približne tri milióny civilistov, čo v súvislosti s očakávanou ofenzívou vyvoláva obavy z humanitárnej katastrofy.

36 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Sýria #bombardovanie #ostreľovanie #Idlib