Rusko a Severná Kórea hovoria o prípadnej návšteve vodcu Kim Čong-una v Moskve

Moskva a Pchjongjang hovoria o prípadnej návšteve severokórejského vodcu Kim Čong-una v Rusku. S odvolaním sa na poradcu Kremľa Jurija Ušakova o tom v stredu informovala agentúra Reuters.

05.09.2018 17:19
Kim Čong-un, korea, kldr, severna korea Foto: ,
Severokórejský vodca Kim Čong-un.
debata (6)

„Možnosť takejto návštevy sme prerokovali, pozvánku sme odoslali, diskutujeme o nej s kórejskými predstaviteľmi, doposiaľ však nebol stanovený žiadny dátum, nie je ešte jasná ani odpoveď kórejskej strany,“ povedal v stredu Ušakov novinárom.

Tlačová agentúra KCNA v auguste informovala, že ruský prezident Vladimir Putin pozval Kima a juhokórejského prezidenta Mun Če-ina na ekonomické fórum, ktoré sa bude konať v septembri vo Vladivostoku, hoci nie je známe, či vodca Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) na toto pozvanie odpovedal.

„Potvrdzujem, že som pripravený na skoré stretnutie s Vami a rokovanie o naliehavých otázkach vzájomných vzťahov, ako aj o dôležitých regionálnych záležitostiach,“ uviedol Putin vo svojom odkaze, z ktorého v auguste citovala KCNA.

Zmena diplomatickej klímy na Kórejskom polostrove od zimných olympijských hier priniesla stretnutia Kima s Munom, čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom i americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Kim Čong-un #Pchjongjang