Medzi 20 obeťami útoku na zápasnícky klub v Kábule sú novinári

Dvojitý bombový útok na zápasnícky klub v afganskom hlavnom meste Kábul si v stredu vyžiadal najmenej 20 mŕtvych vrátane dvoch novinárov a viac ako 70 zranených. S odvolaním sa na afganské oficiálne miesta o tom informovala tlačová agentúra AP.

05.09.2018 20:05
útok, kábul, Foto: ,
Zranený muž po útoku na zápasnícky klub v afganskom hlavnom meste Kábul.
debata

Podľa ministerstva vnútra sa ako prvý odpálil samovražedný útočník vo vnútri klubu. Následne vybuchlo v jeho blízkosti auto naložené výbušninami. Explózia zasiahla pohotovostné zložky a policajtov zasahujúcich na mieste. Nachádzali sa tam aj žurnalisti.

Incident sa stal v kábulskej štvrti Dašte Barčí obývanej prevažne príslušníkmi šiitskej menšiny Hazarov, píše agentúra Reuters.

Medzi obeťami na životoch sú reportér a kameraman afganskej televíznej stanice Tolo TV, ďalší reportér miestnej televízie utrpel zranenia, informoval jeden z vedúcich členov afganskej novinárskej asociácie.

K zodpovednosti za útoky sa bezprostredne neprihlásila žiadna ozbrojená skupina. Útoky na komunitu šiitských veriacich však často podniká sunnitská teroristická organizácia Islamský štát (IS), dodal Reuters.

debata chyba
Viac na túto tému: #Afganistan #teroristický útok #Kábul