Nemecká polícia registruje ďalšie prípady útokov na imigrantov

Nemecká polícia registruje ďalšie prípady útokov na prisťahovalcov. Jeden z nich sa odohral v Sasku, druhý v Meklenbursku-Predpomoransku. Podobné prípady síce v spolkovej republike nie sú výnimočné, ale teraz sa im kvôli dianiu vo východonemeckom meste Chemnitz venuje zvýšená pozornosť.

06.09.2018 21:39
debata (20)

V saskej obci Sebnitz, ktorá leží na českých hraniciach, sa terčom útoku, ktorý má zrejme xenofóbne pozadie, stal 20-ročný Sýrčan. Neznámy muž ho tam napadol železnou reťazou a pritom volal „cudzinci preč“. Mladý Sýrčan utrpel zranenie hlavy.

Ďalší prípad sa podľa servera nordkurier.de odohral v obci Demmin na severovýchode Nemecka, kde dvojica mužov v noci na štvrtok mlátila na dvere a okná bytu sýrskej rodiny a pritom kričala, že jeho obyvatelia majú „vypadnúť a vrátiť sa späť do svojej krajiny“. V tom čase v byte bol 13-ročný chlapec, jeho matka a 14-ročná dievčina. Jednému z mužov sa podarilo do bytu preniknúť a vydesiť mladého chlapca, ktorý utrpel šok. Matka potom muža dokázala z bytu vytlačiť.

Vlani sa v Nemecku podľa neziskových organizácií Amadeu Antonio Stiftung a Pro Asyl udialo zhruba 1 700 trestných činov proti utečencom, teda v priemere viac ako 4,6 každý deň. Teraz sa ale podobné prekročenia zákona kvôli demonštráciám a výpadom proti utečencom v Chemnitzi sledujú viac.

Protesty v tomto štvrťmiliónováňom meste vyvolala koncom augusta vražda tridsaťpäťročného Nemca, z ktorej sú podozriví traja vysídlenci.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #utečenci #migranti #xenofóbia