V Prahe lietali po Babišovi vajcia, cieľ minuli

Na predvolebnej akcii hnutia ANO na pražskom Pankráci hodil jeden z prítomných po premiérovi a šéfovi ANO Andrejovi Babišovi vajcia, netrafil sa a ochranka ho ihneď spacifikovala.

06.09.2018 23:18
babiš Foto: ,
Český premiér Andrej Babiš.
debata (13)

Polícia na twitteri informovala, že orientačná dychová skúška na prítomnosť alkoholu bola u zadržaného muža pozitívna. Incident kvalifikovala ako priestupok.

ANO v rámci kampane pred októbrovými komunálnymi a senátnymi voľbami organizovalo v Prahe prvý zo série takzvaných susedských večerou, pri ktorých ponúka prichádzajúcim zadarmo občerstvenie, kávu aj pivo.

Podľa serveru po 20:00, keď už predvolebná akcia ANO oficiálne skončila, prileteli smerom k premiérovi vajcia, pristáli asi desať centimetrov od neho. Babišova ochranka muža okamžite zneškodnila a previezla na policajnú stanicu.

Policajti neskoro večer na twitteri uviedli, že príslušníci policajnej ochrannej služby, ktorí strážia premiéra, dnes na Pankráci vykonali rýchly a profesionálny zákrok. „Mladý muž (1990) skončil na policajnej stanici, kde sa podrobil orientačnej dychovej skúške s pozitívnym výsledkom. Pražská polícia udalosť kvalifikovala ako priestupok,“ informovali policajti.

Priestupok by mali doriešiť pravdepodobne počas piatka.

Hodeným vajíčkam čelili v ponovembrovej ére i aj ďalší politici – napríklad 28. októbra 1991 pri oslavách štátneho sviatku v Bratislave mierila spŕška vajíčok na vtedy ešte federálneho prezidenta Václava Havla. V máji 2009 sprevádzalo kampaň pred voľbami do Európskeho parlamentu hádzanie vajíčok na politikov sociálnej demokracie vrátane vtedajšieho predsedu Jiřího Paroubka.

Podobný incident zažil aj Miloš Zeman, keď sa 17. novembra 2014 na Albertove zúčastnil odhalenia pamätnej dosky k 25. výročiu pádu komunistického režimu.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Andrej Babiš #ANO #predvolebný míting