Depardieua videli v Pchjongjangu, bude Kimovým hosťom osláv výročia KĽDR

Francúzsky herec Gérard Depardieu pricestoval v piatok do Pchjongjangu, kde sa v nedeľu zúčastní na oslavách 70. výročia vzniku Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR).

08.09.2018 09:06
Gerard Depardieu Foto: ,
Herec Gerard Depardieu na zábere z mája 2015 na filmovom festivale v Cannes.
debata (21)

Ako informovali francúzske médiá, francúzski novinári na Depardieua naďabili v jednom z pchjongjanských hotelov, kde sa zvyčajne ubytúvajú zahraničné delegácie. Médiá dodali, že Depardieu neprejavil záujem odpovedať na ich otázky. Keď si všimol francúzskych novinárov a kamery, vyhlásil, že ich nemá rád a že „ide preč“.

V programe osláv výročia vyhlásenia KĽDR je vojenská prehliadka – prvá po päťročnej prestávke – a hromadné predstavenie cvičencov, ktoré sa uskutoční na štadióne pre 100 000 ľudí.

Donedávna sa na vojenských prehliadkach predstavovali aj najnovšie zbrane severokórejskej armády. Podľa pozorovateľov je však málo pravdepodobné, že by režim KĽDR chcel v nedeľu predviesť aj svoje najnovšie balistické rakety, pretože by tak mohol poškodiť atmosféru zmiernenia napätia vo vzťahoch s vonkajším svetom.

Francúzsky herec, ktorý sa netají láskou k Rusku a prezidentovi Vladimirovi Putinovi, považuje za svojho priateľa aj bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka či čečenského vodcu Ramzana Kadyrova.

Depardieu sa pred niekoľkými rokmi odsťahoval z Francúzska, aby nemusel platiť vysoké dane. Najprv sa presťahoval do Belgicka, potom odišiel do Ruska, kde mu prezident Vladimir Putin v roku 2013 udelil ruské občianstvo.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #KĽDR #Gérard Depardieu