Mexické úrady vykopali z masových hrobov od začiatku roka takmer 700 tiel

V masových hroboch v Mexiku objavili od začiatku roka 2017 už 696 tiel. Informovala o tom v piatok vládna komisia pre ľudské práva.

08.09.2018 09:58
Mexiko hroby masové lebky objavenie Foto:
Na nedatovanej snímke oblečenie, ktoré bolo nájdené na mieste masového hrobu na neznámom mieste v štáte Veracruz na pobreží Mexického zálivu.
debata

Podľa jej údajov sa telá nachádzali v 163 tajných hrobových jamách, prevažne koncentrovaných v štátoch Veracruz, Chihuahua, Sinaloa, Zacatecas a Jalisco.

Medzi rokmi 2007 a 2016 sa našlo v takýchto hroboch 3 230 tiel, uviedla komisia. Zároveň dodala, že existencia takýchto hrobov poukazuje na neefektívnosť mexickej polície a súdnictva.

Mexickí vyšetrovatelia naposledy vo štvrtok oznámili, že našli 166 lebiek v tajnom masovom hrobe v štáte Veracruz. Lebky i ďalšie ľudské pozostatky tam ležali najmenej dva roky. Vyšetrovatelia tiež objavili šaty, osobné veci, ako aj 114 dokladov totožnosti.

Sústreďujú sa pritom práve na lebky, aby zistili presný počet obetí. Ide pritom o jeden z najväčších masových hrobov, aké doteraz v Mexiku našli. Takéto tajné hroby používajú často mexické drogové kartely, aby do nich ukryli svoje obete.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #masové hroby