Talianska Polícia narušila činnosť dvoch pašeráckych gangov

Polícia zadržala 20 členov dvoch samostatných drogových gangov, ktoré pôsobili v severnom taliansku a v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie talianskej finančnej polície.

10.09.2018 16:31
debata (1)

Šestnásť ľudí vrátane 13 Albáncov, jedného občana Kosova, jedného Pakistanca a talianskeho občana albánskeho pôvodu zadržali v Taliansku. S pomocou nemeckých a albánskych bezpečnostných síl sa navyše v Bavorsku podarilo zatknúť troch Albáncov. Štvrtého zadržala polícia v albánskej metropole Tirana.

Oba gangy operovali najmä z talianskeho regiónu Južné Tirolsko, kam pašovali marihuanu z Albánska a heroín a kokaín z Belgicka a Holandska, uvádza sa vo vyhlásení talianskej finančnej polície. V predchádzajúcej fáze vyšetrovania medzi rokmi 2016–18 sa už bezpečnostným silám podarilo zadržať desať ľudí spájaných s oboma zločineckými skupinami.

Celkovo sa finančnej polícii podarilo za posledné dva roky zaistiť 95 kilogramov kokaínu, 2,2 kilogramu heroínu a 21,3 kilogramov marihuany.

Vďaka koordinovanej operácii došlo k narušeniu zásobovacích kanálov pašerákov drog medzi severom Európy a Talianskom a „potvrdil sa význam Brennerského priesmyku“ pre pašovanie drog, uvádza sa ďalej vo vyhlásení.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #pašeráci