V Indii zatkli sériového vraha vodičov kamiónov - zabil ich 33

Polícia v strednej časti Indie zatkla 48-ročného muža, ktorý sa priznal k vraždám 33 vodičov kamiónov a ich pomocníkov, aby potom ukradol tovar a predal vozidlá. V stredu o tom informovala agentúra DPA.

12.09.2018 13:05
debata (1)

Muža, povolaním krajčíra, zadržali minulý týždeň neďaleko Bhópálu, hlavného mesta indického štátu Madhjapradéš, uviedol zodpovedný policajný predstaviteľ.

„Muž sa pri vypočúvaní priznal k zavraždeniu 33 ľudí na štátnych hlavných cestách; zločiny páchal od roku 2008. Tieto prípady sme overili,“ spresnil policajt do telefónu a dodal, že chytili „notorického sériového vraha“.

Polícia prišla vraždám na stopu, keď v auguste vyšetrovala vraždu vodiča kamióna. Sedem mužov zatknutých v tomto prípade priznalo polícii, že pomáhali podozrivému pri podobných lúpežiach.

Polícia uviedla, že obvinený sa spriatelil s vodičmi v reštauráciách pri cestách, dal im do pohárov sedatíva a neskôr odviezol na odľahlé miesta, kde ich zavraždil.

Známi ho pokladali za tichého a vľúdneho človeka

Podozrivý má manželku a dve deti. Jeho zatknutie ohromilo jeho priateľov i príbuzných, ktorí ho pokladali za tichého a vľúdneho človeka, neschopného takej surovosti, napísal denník The Times of India.

Spoluobvinení podľa denníka povedali polícii, že keď sa muža pýtali, prečo vodičov vraždil, podozrivý sa len smial a tvrdil, že ich vlastne spasil.

„Žijú ťažké životy. Ja im poskytujem vykúpenie, oslobodzujem ich od bolesti,“ citoval podozrivého komplic.

Médiá informovali, že muž patrí k indickým vrahom s najväčším počtom vrážd – pred ním je napríklad Ráman Raghav, ktorého v 60. rokoch 20. storočia obvinili zo zavraždenia 42 ľudí v Bombaji.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #India #sériový vrah