Doneckú ľudovú republiku zastupuje v kontaktnej skupine Natalia Nikonorovová

Samozvanú Doneckú ľudovú republiku (DĽR) zastupuje od stredy v trilaterálnej kontaktnej skupine pre urovnanie konfliktu v Donbase Natalia Nikonorovová, šéfka diplomacie DĽR. Predtým pôsobila v politickej podskupine tejto kontaktnej skupiny. Informovala o tom Donecká tlačová agentúra (DAN).

12.09.2018 16:27
debata (2)

Príslušný dekrét podpísal v stredu dočasný najvyšší predstaviteľ samozvanej republiky Denis Pušilin. Práve on bol od roku 2014 hlavným vyjednávačom DĽR v kontaktnej skupine, ktorú tvoria zástupcovia Ruska, Ukrajiny a Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Rokovania prebiehajú v bieloruskom Minsku.

Pušilin uvoľnil pozíciu hlavného vyjednávača po tom, ako ho parlament DĽR, ktorého je predsedom, vymenoval za dočasného lídra republiky. Bude ním do najbližších volieb.

Pušilin sa dostal na čelo DĽR po tom, ako predchádzajúci najvyšší predstaviteľ medzinárodne neuznanej republiky Alexandr Zacharčenko zahynul 31. augusta pri bombovom útoku v reštaurácii v Donecku.

Moskva aj predstavitelia DĽR pripísali zodpovednosť za útok Kyjevu. Ukrajinská strana – naopak – tvrdí, že Zacharčenka zavraždili Rusi alebo jeho odporcovia z radov separatistov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #Donbas #Donecká republika