Na ostrove Zakynthos sa zrútila časť skaly, hlásia sedem zranených

Grécke úrady poslali vo štvrtok hasičské záchranné čaty sprevádzané cvičeným psom na obľúbenú odľahlú pláž Navagio na ostrove Zakynthos na západe krajiny, keďže v tamojšej zátoke došlo k zosuvu pôdy, ktorý spôsobil najmenej sedem zranení. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

13.09.2018 14:08 , aktualizované: 18:13
debata

Na obľúbenej pláži Navagio na gréckom ostrove Zakynthos sa zrútila časť skaly, ktorá zranila sedem ľudí. Medzi nimi je žena, ktorá utrpela zranenie chrbtice. Miestne médiá informujú s odvolaním sa na svedkov incidentu, že skala spadla do mora, vytvorila tak veľkú vlnu, ktorá prevrátila malé člny.

V nemocnici ošetrili sedem osôb vrátane 34-ročnej ženy z Českej republiky s fraktúrou v oblasti chrbtice. Jej manžela a dve deti hospitalizovali s ľahkými zraneniami. Zvyšných troch pacientov ošetrili a prepustili.

Strmými vápencovými útesmi obklopená pláž Navagio je povestná bielym pieskom a krištáľovočistou vodou. Nachádza na severozápadnom pobreží Zakynthosu a je pokladaná za najkrajšiu na ostrove, avšak dá sa na ňu dostať len po mori loďou. Je slávna aj tým, že sa na nej od 80. rokov 20. storočia nachádza vrak malej nákladnej lode. Podľa jednej verzie ide o stroskotanú loď pašerákov alkoholu, cigariet a prostitútok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #pláž #zosuv pôdy #skala