Stovky cestujúcich parížskeho vlaku uviazli na hodiny v tuneli

Okolo 1 400 cestujúcich uviazlo v noci na štvrtok na tri hodiny v tuneli na linke A prímestského vlaku RER v Paríži. V hĺbke 30 metrov pod povrchom ich uväznila technická porucha na trolejovom vedení, informovali francúzske médiá.

14.09.2018 11:01
debata

„Akonáhle vlak vyšiel zo stanice Charles de Gaulle – Étoile, počuli sme niečo ako explóziu a náraz do strechy. Vlak sa zastavil a my sme si mysleli, že sa zase čoskoro rozbehne. Čo nám tiež povedal vodič, ktorého sme potom videli, ako ide na kontrolu s baterkou,“ povedal denníku Le Parisien jeden z cestujúcich.

Dodal, že súprava bola plná a vo vlaku sa rýchlo urobila horúčava. „Niektorí pasažieri začali strácať nervy, iným sa urobilo mdlo. Tí, čo ako ja stáli, si nakoniec sadli na zem,“ dodal.

Iná cestujúci denníku Le Parisien povedala, že parížsky dopravný podnik RATP situáciu podľa nej nezvládol. „Vodič nám povedal: ‚Viem, že niektorým ľuďom sa urobilo zle, ale nikto pre nich nemôže prísť. Takže sa o nich postarajte a položte ich na sedadlá‘,“ uviedla žena. Medzi pasažiermi bola podľa nej tehotná žena, dieťa a niekoľko starých osôb.

Nakoniec predsa len prišlo niekoľko pracovníkov RATP, ktorí poskytli cestujúcim informácie a zaistili im prestup do inej súpravy. Okolo pol druhej ráno všetci pasažieri tunel opustili náhradným vlakom.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #Paríž