Nicolás Maduro zrejme nevycestuje na stretnutie OSN, bojí sa o život

Venezuelský prezident Nicolás Maduro možno zruší plánovanú účasť na Valnom zhromaždení Organizácie Spojených národov (OSN) v New Yorku, kam sa chystal na budúci týždeň. Politik uviedol, že sa bojí o svoj život. Dodal, že na stretnutí chcel bojovať proti kampani vedenej USA proti jeho socialistickej vláde. Myslí si, že jeho oponenti podporovaní USA stále vyhľadávajú príležitosti na jeho odstránenie a bojí sa vycestovať.

19.09.2018 09:23
Maduro Foto: ,
Prezident Venezuely Nicolás Maduro.
debata (14)

„Stále prehodnocujem, či mám ísť na Valné zhromaždenie OSN, pretože ma chcú zabiť,“ vyhlásil. Zatiaľ však neposkytol žiadne dôkazy o údajných plánoch na jeho odstránenie. Jasným dôkazom však podľa neho je incident z minulého mesiaca, keď počas jeho príhovoru pred vojakmi explodovali dva drony. „Je to trvalé sprisahanie,“ povedal líder krajiny, ktorej ekonomika za jeho vlády upadla do ešte väčšej krízy.

Zástupca Organizácie amerických štátov Luis Almagro minulý týždeň počas návštevy Kolumbie podporil vyjadrenie amerického prezidenta Donalda Trumpa, podľa ktorého nie je vylúčený vojenský zásah na zosadenie Madura.

Prezident trvá na oddanosti jeho armády, ktorá údajne pomohla odhaliť dva plány na prevrat. Jeden z nich súvisel s májovými prezidentskými voľbami. Uviedol tiež mená a ukázal fotografie troch dôstojníkov na dôchodku, ktorých chcú úrady zatknúť za údajné spiknutie vedené zo základní v Kolumbii, Dominikánskej republike a Miami.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #OSN #Venezuela #Nicolas Maduro