V Londýne vrazilo auto do ľudí, traja zranení

V blízkosti moslimského komunitného centra na severozápade Londýna v noci na dnes vrazilo auto do chodcov, najmenej dvaja ľudia boli prevezení do nemocnice. Informovala o tom rozhlasová stanica LBC. Polícia zatiaľ príčinu incidentu nepozná, uviedla však, že zachováva "otvorenú myseľ, pokiaľ ide o príčinu zrážky".

19.09.2018 10:06 , aktualizované: 10:42
debata (7)

Server Express informuje o troch zranených a napísal, že vozidlo narazilo do davu v mestskej časti Cricklewood. Podľa jedného zo svedkov, na ktorého sa server odvoláva, bol jeden starší muž prevezený do nemocnice v bezvedomí, zatiaľ čo ďalší dvaja mladí ľudia boli do nemocnice prevezení so zraneniami, ktoré ich neohrozujú na živote. Sami označili akt za úmyselný a „islamofóbny“. „Pred chvíľou nabehlo auto do davu moslimov pri vopred premyslenom islamofóbnom útoku,“ napísal na twitteri užívateľ s prezývkou SJPeace.

Polícia uviedla, že prípad sa stal po konfrontácii štyroch osôb v aute a veľkej skupiny ľudí zo spomínaného zariadenia. Na mieste bolo počuť komentáre namierené proti moslimom. Ľudia z centra údajne poškodili auto, ktoré následne zrýchlilo, vrazilo do troch osôb a bez zastavenia ušlo.

Na miesto incidentu vo štvrti Brent bola okolo 00:35 miestneho času (01:35 SELČ) privolaná polícia. „Vodič na mieste nezastavil,“ uviedla londýnska polícia. Obaja hospitalizovaní zrejme neutrpeli žiadne zranenia, ktoré by ich ohrozovali na živote, potvrdila polícia.

Ak by sa ukázalo, že išlo o úmyselný útok namierený proti moslimom, nešlo by v Londýne o prvý takýto incident. Vo februári bol na doživotie odsúdený Darren Osborne, ktorý vlani v júni neďaleko mešity v severolondýnskej štvrti Finsbury Park narazil dodávkou do skupiny moslimov a jedného z nich zabil. Útok si vyžiadal tiež 12 zranených. Vtedy sa útok stal v čase, keď sa Británia stala počas troch mesiacov svedkom troch islamistických teroristických útokov.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Londýn #mešita