Búrka Ali usmrtila dvoch ľudí - ženu v Írsku a mladíka v Severnom Írsku

Prudká búrka na Britských ostrovoch usmrtila v stredu dvoch ľudí - ženu vo vnútri karavanu, ktorý sfúkol silný vietor z útesu v západnom Írsku, a mladíka v lesnom parku v Severnom Írsku. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

19.09.2018 22:56
debata

Ženu, podľa polície päťdesiatničku, našli mŕtvu vo vraku karavanu na pláži pod útesom. V čase tragédie dosahoval vietor v nárazoch rýchlosť 145 kilometrov za hodinu.

Podľa írskych médií bola žena švajčiarska turistka, ktorý bývala sama v kempingu neďaleko pobrežného mesta Clifden. Polícia jej totožnosť ani štátnu príslušnosť nezverejnila.

Muž-dvadsiatnik zahynul po zásahu padajúceho stromu, keď pracoval v lesnom parku blízko mesta Newry v Severnom Írsku, dodala polícia.

Búrka pomenovaná Ali zatarasila cesty popadanými stromami, spôsobila zrušenie desiatok letov a tiež výpadky elektriny, pričom v určitej chvíli zostalo bez prúdu 250.000 ľudí, informovala tlačová agentúra Press Association.

Britské ostrovy zasiahla búrka Ali už začiatkom týždňa a podľa predpovedí meteorológov majú silný vietor a dážď pretrvávať aj vo štvrtok.

debata chyba
Viac na túto tému: #búrka Ali