Streľba v USA neďaleko Baltimoru si vyžiadala niekoľko mŕtvych

Niekoľko mŕtvych a niekoľko zranených si dnes vyžiadala streľba v obci Perryman v americkom štáte Maryland. Na tlačovej konferencii to povedal šerif príslušného okresu Harford Jeffrey R. Gahler. Agentúra AP s odvolaním sa na zdroj z radov polície informovala o troch mŕtvych, šerif ale odmietol počet obetí spresniť. Strelec je podľa neho v súčasnosti v kritickom stave v nemocnici.

20.09.2018 18:56
maryland, perryman, streľba Foto: ,
Policajt sa rozpráva so svedkami v obci Perryman, v americkom štáte Maryland, kde došlo k streľbe.
debata (18)

„V tomto okamihu môžeme potvrdiť niekoľko mŕtvych a niekoľko zranených,“ uviedol šerif Gahler. Strelec bol podľa neho na základe doterajších poznatkov iba jeden a v súčasnosti sa nachádza v nemocnici, kam bol po zásahu polície prevezený v kritickom stave.

Šerifov hovorca uviedol, že situácia je zatiaľ príliš „nestála“ na to, aby polícia mohla poskytnúť viac informácií.

Podľa amerických médií sa streľba ozvala krátko po deviatej hodine rannej (po 15:00 SELČ) v distribučnom stredisku firmy Rite Aid v obci Perryman, ktorá leží v okrese Harford na východnom pobreží USA, v tesnom susedstve Baltimore.

Okrem miestnych policajtov na mieste streľby zasahovali tiež príslušníci Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) a Úradu pre alkohol, tabak, strelné zbrane a výbušniny (ATF). Vo vzdialenosti niekoľko kilometrov od miesta činu leží armádne zariadenie, kde sa vyvíja a testuje vojenská technika, upozornila agentúra Reuters.

Guvernér štátu Maryland Larry Hogan uviedol, že on aj jeho úrad situáciu v Perryman podrobne sledujú. „Štát je pripravený poskytnúť všetku pomoc,“ uviedol na twitteri.

Ku streľbe došlo deň potom, čo muž na súde v Pensylvánii postrelil štyroch ľudí vrátane policajtov. Strelca následne policajti zabili. Tri vážne zranené a jedného mŕtveho si v stredu vyžiadal tiež incident na predmestí Madisone v americkom štáte Wisconsin. Mŕtvym je útočník, ktorého takisto zastrelila polícia.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #zranení #streľba #mŕtvi #strelec