Búrka Fabienne má v Nemecku prvú obeť, dôchodkyňu v kempe

Búrka nazývaná Fabienne si v Nemecku vyžiadala najmenej jednu obeť. Je ňou 78-ročná žena, na ktorú v bavorskom kempe v nedeľu večer spadol strom, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na políciu v okrese Bamberg. Žena zomrela na mieste. Okrem toho strom vyvrátený orkánom v Epfenbachu na juhozápade Nemecka spadol v nedeľu večer na automobil a zranil v ňom štvorročného chlapca, ktorý je v ohrození života.

24.09.2018 06:05
Nemecko počasie búrka Fabienne Foto: ,
Popadané stromy v dôsledku vyčíňania búrky s názvom Fabienne v meste Baden-Württemberg.
debata

Chlapec v Epfenbachu utrpel vážne poranenia hlavy a do nemocnice ho prepravil vrtuľník. Ďalší traja členovia rodiny, ktorí tiež sedeli v automobile, podľa polície neutrpeli žiadne zranenia.

Búrka, ktorá sa v nedeľu prehnala Nemeckom, v rozsiahlych častiach krajiny komplikovala železničnú, cestnú a leteckú dopravu. Okrem toho si podľa DPA v centrálnej a južnej časti Nemecka vyžiadala veľké hmotné škody.

Návštevník pivného festivalu Oktoberfest padá... Foto: TASR/AP, Felix Hörhager
Nemecko počasie búrka Fabienne Návštevník pivného festivalu Oktoberfest padá do mláky na ceste počas búrky s prezývkou Fabienne v bavorskom meste Mníchov.

Varovania úradov prišli približne o pol ôsmej večer na gastronomickom podujatí Oktoberfest, kde milovníkom piva po tom, ako sa zdvihol vietor, odporučili, aby sa premiestnili pod prístrešia. Mnohí však upozornenia ignorovali alebo odchádzali domov pešo. Desaťtisíce domácností zostali bez elektrického prúdu, pretože padajúce konáre poškodili vedenie.

Materiálne škody po vyčíňaní búrky s prezývkou... Foto: TASR/AP, Bernd März
Nemecko počasie búrka Fabienne Materiálne škody po vyčíňaní búrky s prezývkou Fabienne v meste Stollberg v nemeckej spolkovej krajine Sasko.

Mnoho ciest aj železničných tratí museli pre popadané stromom uzavrieť. Najviac zasiahnutá bola centrálna časť Nemecka, juh, juhozápad a Sasko. Z ciest museli v týchto oblastiach odstraňovať popadané stromy.

Dočasne muselo byť prerušené napríklad železničné spojenie medzi Erfurtom a Norimbergom, Frankfurtom nad Mohanom a Heidelbergom a Frankfurtom a Mannheimom. Problémy hlásilo frankfurtské letisko, kde zrušili najmenej dve desiatky letov.

Ešte v noci na pondelok boli uzavreté diaľkové trate medzi Mainzom a Mannheimom, medzi Würzburgom a Norimbergom, medzi Norimbergom a Stuttgartom či medzi Norimbergom a Regensburgom.

debata chyba
Viac na túto tému: #búrka fabienne