Vodiči taxislužby Uber protestovali v Madride proti prísnejšej regulácii

Tisíce vodičov alternatívnych taxislužieb Uber a Cabify dnes v Madride protestovali proti plánovanému sprísneniu regulačných predpisov. Obávajú sa, že ich nové regulačné opatrenia pripravia o prácu. Informuje o tom agentúra Reuters.

27.09.2018 15:04
uber, cabify, protest Foto: ,
Vodiči Uber a Cabify protestujú proti prísnejšej regulácii v Madride.
debata

„Nevieme, čo sa bude diať ďalej, naša budúcnosť je neistá,“ uviedol jeden z demonštrantov. Vodiči počas pochodu centrom Madridu mávali vlajkami a vykrikovali slogany ako „Chceme pracovať“. Svoj protest plánujú v piatok zopakovať. Predpokladá sa totiž, že španielska vláda v piatok schváli výnos, ktorý miestnym samosprávam umožní obmedziť prevádzku alternatívnych taxislužieb, uviedla agentúra AP.

V stredu firmy Uber a Cabify v snahe upozorniť na plánované regulačné zmeny ponúkali v niekoľkých španielskych mestách bezplatné jazdy. Tým ešte viac popudili vodičov tradičných taxislužieb. Tí začiatkom augusta uskutočnili šesťdňový štrajk na protest proti licenciám na prevádzku služieb Uber a Cabify.

Alternatívne taxislužby ako je Uber čelia kvôli odporu zo strany prevádzkovateľov tradičných taxislužieb regulačným a právnym prekážkam v mnohých krajinách. Uber sa potýka s problémami aj v Českej republike, kde proti nemu taxikári opakovane protestovali.

debata chyba
Viac na túto tému: #protest #taxíky #Uber