Putin pricestoval na pracovnú návštevu Azerbajdžanu

Ruský prezident Vladimir Putin pricestoval v stredu do azerbajdžanského hlavného mesta Baku na krátku pracovnú návštevu, počas ktorej sa stretne s tamojším prezidentom Ilhamom Alijevom.

27.09.2018 15:19
Vladimir Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin.
debata

Lídri absolvujú bilaterálne stretnutie, prednesú prejavy na plenárnej schôdzi IX. rusko-azerbajdžanského interregionálneho fóra a navštívia súťaže posledného dňa 32. majstrovstiev sveta v džude. Pôjde už o štvrté stretnutia Putina s Alijevom v tomto roku. Rokovania sa budú podľa ruského prezidentského poradcu Jurija Ušakova týkať výsledkov, ktoré boli dosiahnuté na ich predchádzajúcom stretnutí septembra v Soči.

Interregionálne fórum sa uskutočňuje pravidelne od roku 2010, prezidenti Ruska i Azerbajdžanu sa však na ňom zúčastňujú po prvý raz. Majstrovstvá sveta v džude, na ktoré zavítajú obaja prezidenti, zahŕňa vyše 800 atlétov zo 125 krajín. Rusko reprezentuje 30 športovcov. Putin, ktorý je tiež majstrom džuda, opakovane sleduje tento šport i z prezidentského kresla. Navštívil aj vlaňajšie majstrovstvá, ktoré sa konali v Budapešti.

Po skončení podujatí v Baku odletí ešte vo štvrtok šéf Kremľa do Dušanbe, metropoly Tadžikistanu, kde sa začne dvojdňové stretnutie hláv členských krajín Spoločenstva nezávislých štátov (SNŠ).

debata chyba
Viac na túto tému: #návšteva #Azerbajdžan #Vladimir Putin