Belgickú kráľovnú matku prepustili z nemocnice, kde bola po mozgovej príhode

Belgickú kráľovnú matku Paolu prepustili vo štvrtok z bruselskej nemocnice, kde sa zotavovala po slabšej cievnej mozgovej príhode. S odvolaním sa na vyhlásenie belgického kráľovského paláca o tom informovala agentúra DPA.

27.09.2018 18:13
Belgicko kráľovská rodina Paola Albert II. Foto: ,
Belgická kráľovná Paola a kráľ Albert II.
debata

Paola (81) utrpela slabú mozgovú príhodu v noci na stredu počas svojho pobytu v Benátkach, odkiaľ ju následne v stredu letecky previezli do Bruselu.

„Kráľovná Paola môže opustiť nemocnicu, musí však brať preventívne lieky, ktoré zabránia, aby sa jej (príhoda) zopakovala,“ uviedol kráľovský palác, ktorý vo svojom vyhlásení zároveň potvrdil, že Paola skutočne utrpela cievnu mozgovú príhodu.

Belgické médiá v stredu pripomenuli, že kráľovná matka Paola mala problémy so zdravím aj v minulých rokoch: pred tromi rokmi ju – takisto v Taliansku – postihla náhla nevoľnosť a lekári jej pre nepravidelný srdcový rytmus nariadili úplný pokoj na lôžku. V decembri 2016 si zasa pri páde zlomila chrbticu. Trápi ju aj osteoporóza.

Kráľovná matka Paola sa narodila 11. septembra 1937 v Taliansku ako princezná Paola Ruffo di Calabria. Jej manželom je Albert II., ktorý vládol v rokoch 1993–2013, kým neabdikoval v prospech svojho najstaršieho syna Philippe.

debata chyba
Viac na túto tému: #Belgicko #mozgová príhoda #Kráľovstvo