Holanďania zatkli siedmich mužov. Pripravovali veľký teroristický útok

Holandská polícia vo štvrtok zatkla siedmich mužov, ktorí chystali veľký teroristický útok.

27.09.2018 20:48
debata (12)

Zatýkanie prebehlo v dvoch holandských mestách Arnhem a Weert a polícia je podľa svojho večerného vyhlásenia presvedčená, že zatknutím týchto osôb sa jej podarilo plány na vykonanie útoku eliminovať.

Štvrtkovým záťahom v Arnheme a Weerte predchádzali podľa informácií polície dlhé mesiace vyšetrovania a práce tajných služieb. Teroristická bunka na čele s 34-ročným mužom irackého pôvodu chystala veľký útok, počas ktorého chcela zaútočiť na isté verejné podujatie s použitím útočných strelných zbraní a samovražedných atentátnikov, v rovnakom čase chcela na inom mieste odpáliť auto naložené výbušninami.

Podľa prokuratúry chceli útočníci v dejisku akcie použiť vesty a samopaly AK-47 a na inom mieste odpáliť nálož umiestnenú vo vozidle.

„Polícia vo štvrtok zatkla sedem mužov … podozrivých z toho, že boli vo veľmi pokročilom štádiu prípravy rozsiahleho teroristického útoku v Holandsku,“ citovala komuniké prokuratúry agentúra AFP. Možnými cieľmi extrémistov sa údajne vyšetrovatelia stále zaoberajú.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #Holandsko