Ravensburg: Úročník z Afganistanu je duševne chorý

Útočník, ktorý v piatok v meste Ravensburg na juhu spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko zaútočil nožom na troch ľudí a spôsobil im vážne zranenia, trpí vážnym duševným ochorením. Devätnásťročný žiadateľ o azyl z Afganistanu tak nepoputuje do vyšetrovacej väzby, ale do psychiatrického zariadenia.

29.09.2018 14:27 , aktualizované: 18:40
debata (10)

Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje a posudok znalca.

Podľa nich sa mladý muž, ktorého reálny vek je 21, a nie 19 rokov, ako sa pôvodne uvádzalo, už opakovane podrobil ústavnej liečbe a jeho trestná zodpovednosť je podľa predbežného posudku odborného znalca vylúčená alebo minimálne výrazne zmenšená.

K útoku nožom došlo v centre Ravensburgu, ktorý leží asi 170 km juhozápadne od Mníchova. Úrady už relatívne rýchlo po zločine uviedli, že nič nenaznačuje teroristický motív činu.

Podľa očitých svedkov útočník bodol prvého človeka po výmene názorov na zastávke autobusov. Druhou napadnutou osobou bol muž, ktorý mu chcel zabrániť v bodaní, a tretiu osobu zranil pri neďalekom kine.

Traja poškodení, dvaja sýrski žiadatelia o azyl vo veku 19 a 20 rokov, ako aj 52-ročný Nemec utrpeli vážne zranenia, jedna z trojice osôb bola istý čas v ohrození života. Lekári však v sobotu informovali, že zdravotný stav najvážnejšie zraneného sa podarilo stabilizovať a jeho život už nie je ohrozený.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Ravensburg