Maďarská opozícia sa v parlamente pýtala na Orbánove cesty súkromným lietadlom

Maďarské opozičné strany sa v pondelok v parlamente v rámci hodiny otázok pýtali premiéra Viktora Orbána, či je v poriadku, že na športové podujatia lieta súkromnými lietadlami podnikateľov. Podľa internetovej stránky komerčnej televíznej stanice ATV predseda vlády povedal, že 30 rokov cestoval na zápolenia maďarských športovcov takýmto spôsobom a rovnako bude cestovať aj naďalej.

01.10.2018 19:40
Viktor Orbán Foto: ,
Maďarský premiér Viktor Orbán.
debata (8)

Poslanec Jobbiku György Szilágyi pripomenul Orbánovi, že štátni úradníci nesmú prijímať hodnotné dary, čo je v prípade ministerského predsedu ešte problematickejšie. Podľa poslanca je takéto správanie „liahňou korupcie“.

Na Szilágyiho slová reagoval Orbán poznámkou, že dôvodom „útoku“ tohto poslanca je, že jeho rodina profitovala z herní, ktoré vláda zakázala.

Podpredseda parlamentnej frakcie Maďarskej socialistickej strany (MSZP) Tamás Harangozó v súvislosti s minulotýždňovým letom premiéra na zápas futbalového klubu Videoton FC v Sofii lietadlom majiteľa klubu a podnikateľa Istvána Garancsiho uviedol, že takýto let súkromným lietadlom z Budapešti do Sofie stojí 15.000 eur, a to iba smerom tam.

Premiér Harangozóovi odporučil, aby si opakoval pokrik „Maďarsko do toho, Maďari do toho!“. Potom podľa neho pochopí, prečo predseda vlády chodí na takéto športové podujatia.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #Viktor Orbán #opozícia