V Sasku zadržali ďalšieho podozrivého z členstva v Revolúcii Chemnitz

Ďalšieho predpokladaného člena ultrapravicovej teroristickej organizácie Revolúcia Chemnitz zadržali v pondelok v nemeckej spolkovej krajine Sasko z iniciatívy Spolkovej prokuratúry so sídlom v Karlsruhe.

01.10.2018 20:49
debata (14)

Informovala o tom hovorkyňa karlsruhskej inštitúcie s tým, že ide o Maximiliana V., o ktorého veku však nemala konkrétne údaje.

Len o niekoľko hodín skôr zadržali bezpečnostné zložky v Sasku i v Bavorsku šesť nemeckých občanov vo veku 27–31 rokov, ktorí sú dôvodne podozriví zo založenia teroristickej organizácie pod spomínaným názvom. Na ich pravdepodobného lídra Christiana K., ktorého pre iný delikt zadržali už 14. septembra, uvalili v pondelok – podobne ako na ďalších troch dôvodne podozrivých – vyšetrovaciu väzbu.

Podľa zhodných informácií nemeckých médií sa táto skupina chystala na teroristické útoky proti migrantom a politickým odporcom. Ten prvý pripravovala už v štátny sviatok spolkovej republiky – Deň nemeckej jednoty – 3. októbra. Deklarovaným „revolučným“ cieľom extrémistov bolo odstránenie demokratického právneho štátu, medzi ich potenciálne obete patrili údajne aj novinári.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #zadržanie #Chemnitz