Slovenský bezdomovec dostal v ČR 35 rokov za zabitie dvoch žien

Slovenského bezdomovca odsúdili v Prahe na 35 rokov väzenia za zabitie dvoch žien, ktoré zomreli po tom, ako ich brutálne zbil. Trest mužovi potvrdil pražský vrchný súd, keď zamietol jeho odvolanie, informoval server Novinky.cz.

03.10.2018 13:57
debata (4)

Ľubomíra Poláka (33) odsúdili za ťažké ublíženie na zdraví s následkom smrti a za vraždu. Po odpykaní trestu bude na neurčito vyhostený z Českej republiky.

Polák bol už v minulosti trestaný za výtržníctvo. Pražský mestský súd mu preto musel pri júnovom vynesení prvostupňového verdiktu udeliť dva tresty: 14-ročný za ťažké ublíženie na zdraví s následkom smrti a výtržníctvo a 21-ročný za obzvlášť surovú vraždu.

Odsúdený na prelome rokov 2015–2016 opakovane bil, kopal a škrtil ženu, s ktorou žil v pivnici opusteného domu v pražskej štvrti Trója. Žene zlomil niekoľko rebier, v dôsledku čoho sa u nej rozvinul zápal pľúc, na následky ktorého zomrela.

Bezdomovca odsúdili aj za vlaňajšiu vraždu jeho priateľky v Prahe 8. Ženu, ktorá sa s ním chcela rozísť začal biť do hlavy, šliapať jej po hrudi a dusiť ju. Obeť mala zlomené rebrá a vnútorné krvácanie a zomrela na následky úrazového šoku.

Polák sa v oboch prípadoch označil za nevinného. Obe ženy podľa neho zomreli v dôsledku pádu zo schodov. Obhajoba označila udelený trest za neprimerane prísny.

V Polákovom prípade existovalo ešte tretie podozrenie z vraždy, ktoré sa však nepodarilo dokázať. Podľa obžaloby mal pred troma rokmi utopiť vo Vltave svojho známeho, o ktorého ženu mal záujem.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Praha #bezdomovec #zabitie #odsúdenie