Zrážka vlakov v JAR si vyžiadala najmenej 300 zranených

Zhruba 320 ľudí utrpelo zranenia po zrážke dvoch osobných vlakov v Juhoafrickej republike (JAR). S odvolaním sa na piatkové vyjadrenie juhoafrickej železničnej spoločnosti Metrorail o tom informovala agentúra Reuters.

05.10.2018 10:22
debata (1)

K zrážke preplneného osobného vlaku smerujúceho z Johannesburgu do juhoafrického hlavného mesta Pretória do stojaceho vlaku došlo ešte vo štvrtok počas dopravnej špičky v štvrti Kempton Park v meste Ekurhuleni východne od Johannesburgu.

Tridsaťdva pasažierov utrpelo vážne zranenia, ich stav však nebol kritický. Zranených previezli do miestnych nemocníc. Presná príčina nehody nebola bezprostredne známa a na jej zistenie bude zostavený vyšetrovací výbor, oznámila železničná spoločnosť.

Podobné vlakové nešťastie, ku ktorému došlo na predmestí Johannesburgu v januári tohto roka, si vyžiadalo 200 zranených. Juhoafrická republika disponuje najrozsiahlejšou železničnou sieťou v Afrike. Tá je však poznačená nesprávnym riadením a nedostatočnými investíciami. Využívanie vlakovej dopravy preto klesá aj napriek tomu, že patrí medzi najlacnejšiu formu verejnej dopravy.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #JAR #zrážka vlakov