Pri českých hraniciach zastavili prevádzačov, viezli Iračanov a Vietnamcov

Česká cudzinecká polícia rieši dva čerstvé prípady prevádzačstva. V jednom prípade išlo o Bulhara zadržaného v blízkosti hraníc s Nemeckom, ktorý mal v aute šesť Iračanov, v druhom o Ukrajinca, ktorí na Vysočine viezol štyroch Vietnamcov, informuje portál Novinky.cz.

06.10.2018 21:03
prevádzačstvo, hranice, česko, nemecko, vietnamci Foto:
Česká cudzinecká polícia rieši dva čerstvé prípady prevádzačstva. V jednom prípade išlo o Bulhara zadržaného v blízkosti hraníc s Nemeckom, ktorý mal v aute šesť Iračanov, v druhom o Ukrajinca, ktorí na Vysočine viezol štyroch Vietnamcov.
debata (1)

Policajti z mesta Ústí nad Labem kontrolovali v noci na piatok na diaľnici D8 v smere do Nemecka osobné auto s rakúskou poznávacou značkou, ktoré šoféroval 57-ročný muž z Bulharska. „Vo vozidle sa nachádzalo šesť ľudí bez dokladov, ktorí zhodne uviedli, že sú Iračania,“ uviedla v piatok hovorkyňa polície Kateřina Rendlová.

Štyroch Vietnamcov odhalili policajti niekoľko hodín predtým na diaľnici D1 neďaleko Veľkého Meziříčí v smere na Prahu. Tridsaťsedemročný vodič z Ukrajiny viezol dvoch ľudí v aute a dvoch v batožinovom priestore.

Polícia pri kontrolách na území Českej republiky zaistila tento rok podľa štatistiky už 164 tranzitných nelegálnych migrantov a začala trestné stíhanie jedenástich ľudí podozrivých z prevádzačstva.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #prevádzačstvo #prevádzač #Vietnamci #Iračania