Pri Moskve zavraždili ruskú vyšetrovateľku

Vyšetrovateľka obzvlášť závažných prípadov bola dnes zastrelená, keď vychádzala zo svojho domu v luxusnej lokalite pri Moskve.

10.10.2018 19:08
debata (23)

Podplukovníčka Jevgenija Šiškinová podľahla zásahu do šije, oznámil Vyšetrovací výbor Ruskej federácie, ktorý je akousi ruskou obdobou amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI).

„Zabijak zavraždil vyšetrovateľku, ktorá bola na ceste do práce,“ napísal denník Kommersant na svojej internetovej stránke. Podľa webu spravodajskej televízie Rossija 24 vyšetrovateľka mierila k svojmu autu, keď vrah vypálil dva výstrely, z ktorých jeden zasiahol obeť do šije. Strelec vzápätí utiekol. Zranenú našiel jej muž, ale žena vykrvácala na mieste.

Vyšetrovatelia predpokladajú, že motívom zločinu bola snaha zabrániť v práci vyšetrovateľke, ktorá mala na starosti okrem iného prípady pašovania narkotík.

Podľa Kommersantu si na vyšetrovateľku sťažovali príbuzní jedného z podozrivých, že od nich vymáhala úplatok. Kontrola ale žiadne pochybenie nezistila.

Vražednému útoku predchádzal podľa médií v januári pokus o atentát, kedy neznámi páchatelia spálili vyšetrovateľke jej vozidlo Lexus. Vtedy sa ale dôstojníčka ešte stačila schovať v dome.

Šiškinová pracovala v službách ministerstva vnútra od roku 1991 a bola niekoľkokrát vyznamenaná za vynikajúcu prácu.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Rusko #vražda