Cyklón Titli zasiahol východ Indie, evakuovali takmer 300 000 ľudí

Takmer 300 000 ľudí premiestnili úrady na východe Indie do vyšších oblastí v dôsledku silného cyklónu, ktorý v oblasti zničil vo štvrtok chatrče, vyvrátil stromy a elektrické stĺpy.

11.10.2018 09:32
india, cyklóna Foto:
Cyklón Titli, priniesol som sebou do Indie silný vietor a dážď.
debata

Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na údaje Indického meteorologického úradu (IMD).

Podľa meteorológov cyklón nazývaný Titli, čo znamená Motýľ, sprevádzaný nárazmi vetra s rýchlosťou až 150 kilometrov za hodinu, priniesol do pobrežných oblastí štátu Urísa rozsiahly dážď. Cyklón tiež zasiahol severné časti susedného štátu Ándhrapradéš.

V štáte Urísa zostali školy zatvorené a obmedzili tam leteckú a železničnú dopravu. Úrady tiež pre ľudí v oblastiach postihnutých cyklónom a povodňami zriadili vyše 800 prístreškov s potravinami a ďalšou náležitou pomocou.

Riaditeľ meteorologického centra v štátnom hlavnom meste Bhuvanéšvar H. R. Bišvás uviedol, že búrka pravdepodobne nestratí na svojej intenzite až do štvrtkového večera.

Indický štát Urísa je náchylný na cyklóny, ktoré sa vytvárajú v Begálskom zálive. V roku 1999 ničivý cyklón zabil vyše 15000 ľudí.

Bangladéšske pobrežné oblasti tiež dostali varovanie, aby sa pripravili na možné následky tejto búrky. Lodiam nariadili zostať na brehu a premávanie vnútroštátnych trajektov bolo pozastavené.

debata chyba
Viac na túto tému: #India #cyklón