Bulhar podozrivý z vraždy novinárky súhlasí s vydaním do Bulharska

Bulhar Severin Krasimirov, zadržaný v utorok v Nemecku pre podozrenie z vraždy bulharskej novinárky Viktorije Marinovovej, k prípadu už vypovedal pred nemeckým súdom.

11.10.2018 10:24
Bulharsko, Viktorija Marinovová, vražda Foto: ,
Na snímke televízni reportéri stoja pred domom Severina Krasimirova, podozrivého zo zabitia novinárky Viktorii Marinovovej.
debata (2)

Či sa k činu priznal, nie je jasné. Informoval o tom dnes bulharský rozhlas s odvolaním na Williho Wirtha, predsedu súdu v severonemeckom meste Stade, kde polícia Krasimirova zadržala.

Wirth podľa serveru bulharského rozhlasu neoznámil, čo presne Krasimirov pri svojej výpovedi povedal, či sa k trestnému činu priznal, alebo jeho spáchanie poprel. Avšak súhlasil so svojím včasným vydaním do Bulharska v skrátenom konaní.

Marinovová, ktorá pracovala pre bulharskú regionálnu televíziu TVN a uvádzala investigatívnu reláciu, bola v sobotu v meste Ruse na severe Bulharska brutálne zavraždená. Vrah ju znásilnil, zbil a škrtil. Vyšetrovatelia zatiaľ pokladajú za motív zločinu sexuálne násilie, súvislosť s profesionálnou činnosťou obete je podľa nich málo pravdepodobná. Zatiaľ sa však stále preverujú všetky verzie.

Bulharský minister vnútra Mladen Marinov v stredu oznámil dolapenie Krasimirova v Nemecku s tým, že existuje zhoda jeho DNA s biologickou vzorkou z miesta činu. Generálny prokurátor Sotir Cacarov zároveň oznámil, že zadržaný bol už obvinený zo znásilnenia a vraždy Marinovovej, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na dvadsať rokov alebo doživotie.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #obvinený #Viktorija Marinovová