20-ročný Bulhar sa priznal k vražde Marinovovej

V severonemeckom meste Stade zadržaný 20-ročný Bulhar sa podľa informácií, ktoré poskytla bulharskej televízii Nova jeho matka, priznal k vražde novinárky Viktorije Marinovovej z Ruse.

11.10.2018 21:36
Bulharsko novinárka  Nemecko podozrivý zadržanie Foto: ,
Portrét zavraždenej bulharskej novinárky Viktoriji Marinovovej 10. októbra 2018 v bulharskom meste Ruse. V prípade znásilnenia a vraždy bulhar.
debata (18)

Ako uviedla Nadežda K., „priznal sa, že to urobil, keď bol opitý a pod silným vplyvom drog,“ citoval matkine slová rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF. „Priznal sa a začal predo mnou plakať. Taký nie je, nedokážem to pochopiť,“ povedala matka zadržaného žijúca v Nemecku.

Bulharská prokuratúra medzičasom na zadržaného v neprítomnosti vzniesla žalobu z trestných činov znásilnenia a vraždy a žiada o jeho vydanie na trestné stíhanie.

Ešte stále nie je definitívne uzavretá otázka, či jestvovala súvislosť medzi zločinom a prácou obete. Všetky indície však podľa vyšetrovateľov naznačujú, že išlo o spontánne, sexuálne motivované prepadnutie ženy, ktorú páchateľ napokon nielen znásilnil, ale aj usmrtil.

Býval pri parku

Marinovová koncom septembra moderovala politickú tolkšou, ktorá sa venovala podozreniam zo zneužívania eurofondov vplyvnými bulharskými podnikateľmi a politikmi. Práve preto sa v prvej fáze vyšetrovania kauzy predpokladalo, že sa mohla stať obeťou vraždy v súvislosti s výkonom povolania, čo sa však zrejme nepotvrdí.

Dôvodne podozrivý býval v Ruse neďaleko parku, v ktorom sa našlo telo obete zločinu. Bulharsko opustil údajne cez Rumunsko v sobotu. V krátkom čase ho čaká zrejme vydanie na trestné stíhanie do vlasti.

Bulharská i nemecká strana v reakciách na jeho zadržanie nešetrili superlatívmi na adresu dvojstrannej spolupráce policajných zložiek.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Bulharsko #Viktorija Marinovová