Pentagonu unikli dáta o vojakoch a civilných zamestnancoch

Americkému ministerstvu obrany unikli dáta o cestovných záznamoch s citlivými informáciami o vojakoch a civilných zamestnancoch. Pentagon oznámil, že rozsah incidentu je stále predmetom vyšetrovania, podľa informácií televízie Fox News ale mohol postihnúť až 30-tisíc zamestnancov.

13.10.2018 12:43
Pentagon Foto:
Budova Pentagonu.
debata (31)

Únik sa podľa hovorcu Pentagonu Josepha Buccino týkal jedného z komerčných poskytovateľov služieb, ktorého názov neoznámil. „Ministerstvo pokračuje vo vyhodnocovaní škôd a zaistí, aby dotknutí zamestnanci boli informovaní,“ dodal s tým, že personál, ktorého sa vec týka, sa to dozvie počas nadchádzajúcich dní.

Dáta, ktoré odhaľovali podrobnosti o konkrétnych vojakoch a civilných zamestnancoch vrátane údajov o platobných kartách, mohli byť podľa nemenovaných činiteľov kompromitované už pred niekoľkými mesiacmi, na problém sa ale prišlo až teraz. Vyšetrovatelia teraz zisťujú, kto za únikom stál.

Informácie o bezpečnostnom incidente zverejnil Pentagon len niekoľko dní potom, čo federálna správa varovala pred nedostatočnou kybernetickou ochranou vojenských zbraňových programov. Dokument tiež ministerstvu obrany vyčítal, že postupuje veľmi pomaly v zabezpečovaní ochrany svojich systémov.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #únik informácií #Pentagon