Trump je pesimistický ohľadom osudu nezvestného saudskoarabského novinára

Americký prezident Donald Trump je pesimistický ohľadom osudu nezvestného saudskoarabského novinára Džamála Chášukdžího. V sobotu vyhlásil, že "to nevyzerá dobre" a že mohol byť zavraždený, uviedla agentúra AFP.

14.10.2018 10:07
trump Foto: ,
Americký prezident Donald Trump.
debata (25)

Chášukdží, rezident USA a kritik saudskoarabskej vlády, zmizol takmer pred dvoma týždňami, keď vošiel do budovy saudskoarabského konzulátu v tureckom Istanbule.

„Myslím, že by sme to už vedeli. Naša prvá nádej bola, že nebol zabitý, ale z toho, čo počujeme, to nevyzerá príliš dobre,“ povedal Trump novinárom v Bielom dome.

Tureckí predstavitelia sú presvedčení, že Chášukdží bol zavraždený v budove konzulátu. Do médií dokonca prenikli informácie, že bol mučený a rozštvrtený. Saudská Arábia však trvá na tom, že bezpečne opustil budovu.

Protesty sprevádzajúce jeho zmiznutie by mohli poškodiť nielen krehké vzťahy medzi Tureckom a Saudskoarabským kráľovstvom, ale tiež znepokojiť západných podporovateľov kráľovstva a poškvrniť reformy uskutočňované pod vedením saudskoarabského korunného princa.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko #Saudská Arábia #novinár #Donald Trump