Súd poslal do väzenia 16 sexuálnych násilníkov v kauze Huddersfield

Na celkovo vyše 200 rokov uväznili v piatok v Británii 16 členov zločineckého gangu, ktorý v rokoch 2004 až 2011 sexuálne zneužil 15 mladých dievčat. K sexuálnym deliktom došlo v severoanglickom meste Huddersfield a jeho okolí, informuje spravodajská stanica Sky News.

19.10.2018 23:11
debata (28)

Za vinných boli uznaní štyria ďalší muži z tohto gangu, ktorí čakajú na rozsudok za zločiny ako znásilnenie a obchodovanie s ľuďmi s cieľom sexuálneho využívania. Odsúdení budú v novembri.

Tí, ktorých už odsúdili, strávia za mrežami celkovo 221 rokov. Vodca skupiny Amere Singh Dhaliwal (35) dostal doživotie už predtým. Súd ho usvedčil v 54 samostatných obvineniach vrátane 22 prípadov znásilnenia, ktoré zahŕňali 11 rozličných dievčat. Muži vykonávali sexuálne útoky na zraniteľné tínedžerky vo veku 11–17 rokov. Páchatelia boli usvedčení, že „zámerne cielili na svoje obete vzhľadom na ich zraniteľnosť“, pričom ich „zneužívali pre vlastné sexuálne potešenie“, uviedli justičné úrady. Používali pri tom násilie a svoje obete omamovali alkoholom a drogami.

Všetci muži sú britskými občanmi juhoázijského, najmä pakistanského pôvodu, uvádza agentúra AP. Britské médiá informujú, že mnoho obdobných páchateľov sa nepodarilo identifikovať.

Sky News prináša zoznam všetkých usvedčených mužov v kauze Huddersfield: Amere Singh Dhaliwal, Irfan Ahmed, Zahid Hassan, Mohammed Kammer, Mohammed Rizwan Aslam, Abdul Rehman, Raj Singh Barsran, Nahman Mohammed, Mansoor Akhtar, Wiqas Mahmud, Nasarat Hussain, Sajid Hussain, Mohammed Irfraz, Faisal Nadeem, Mohammed Azeem, Manzoor Hassan, Niaz Ahmed, Mohammed Imran Ibrar, Asif Bashir, Mohammed Akram.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #sexuálne násilie #odsúdenie #znásilnenia