Liga Severu zorganizovala v Ríme demonštráciu solidarity s Maďarskom

Z iniciatívy talianskej vládnucej strany Liga Severu sa v utorok pod mottom "Hovoríme nie sankciám Európskeho parlamentu voči Maďarsku" uskutočnila pri maďarskom veľvyslanectve v Ríme demonštrácia solidarity, ku ktorej sa pripojila aj talianska pravicová mládež.

23.10.2018 21:40
debata (2)

Zástupcovia mládežníckej organizácie spomínanej talianskej strany držali v rukách transparent s nápisom „Slnko nevychádza v Bruseli“.

Na podujatí sa podľa informácií agentúry MTI zúčastnili aj viacerí predstavitelia Ligy Severu vrátane zástupca šéfa jej frakcie v Poslaneckej snemovni Francesca Zicchieriho.

Delegácia Ligy Severu odovzdala pri tejto príležitosti maďarskému veľvyslancovi v Ríme Ádámovi Zoltánovi Kovácsovi pamätnú plaketu, text na ktorej pripomína, že Taliansko podporuje v deň 62. výročia maďarskej revolúcie a boja za slobodu právo národov na sebaurčenie.

Zicchieri pre MTI uviedol, že jeho strana verí v silnú, jednotnú a zomknutú Európu, ktorá posilní národy tvoriace Úniu.

Maďarsko si v utorok pripomína začiatok krvavo potlačenej revolúcie a boja za slobodu v roku 1956. Od roku 1991 je 23. október na základe vyhlásenia parlamentu štátnym sviatkom, čo potvrdila aj novelizovaná ústava z roku 2012.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Maďarsko #Liga severu