Hurikán Willa zoslabol na tropickú búrku, prudké lejaky však pokračujú

Hurikán Willa zoslabol na tropickú búrku, ale prudké lejaky budú stredozápadnú oblasť Mexika trápiť aj naďalej. V stredu to oznámilo americké Národné stredisko pre hurikány (NHC).

24.10.2018 08:39 , aktualizované: 12:08
hurikán willa Foto:
Hurikán Willa tesne predtým ako sa prehnal cez pás plážových mestečiek na tichomorskom pobreží Mexika.
debata

Meteorológovia uviedli, že Willa sa pohybuje smerom na severovýchod vnútrozemia rýchlosťou takmer 32 kilometrov za hodinu; takýto pohyb bude podľa očakávania pokračovať najbližších 12 hodín.

Stredisko pre hurikány dodalo, že mexická vláda zrušila všetky výstrahy pred tropickým cyklónom.

Willa dorazila na západné, tichomorské pobrežie Mexika približne 80 kilometrov juhovýchodne od mesta Mazatlán, veľkého letoviska v štáte Sinaloa, kde sa nachádzajú výškové hotely a žije tam asi 500.000 ľudí vrátane mnohých vysťahovalcov z USA a Kanady.

Majitelia obchodov zabarikádovávajú okná pred...
Surferi si užívajú obrovské vlny pred príchodom...
+3Hurikán Willa pri príchode na územie Mexika...

Pri príchode na mexickú pevninu bola Willa hurikánom tretej kategórie a prehnala sa cez pás plážových mestečiek, rybárskych dedín a fariem na tichomorskom pobreží štátu Sinaloa. Spresnila to agentúra AP.

Predstavitelia federálnych mexických úradov v stredu ráno miestneho času uviedli, že na niektorých miestach nastali výpadky elektriny a prišli už aj prvé správy o škodách na plechových strechách nekvalitných, chatrných stavieb.

Pred príchodom na mexickú pevninu vyčíňala Willa nad trestaneckou kolóniou v tichomorských vodách, asi 100 kilometrov od pobrežia. Úrady sa odmietli vyjadriť k preventívnym opatreniam, ktoré vo väznici urobili, a ako dôvod uviedli bezpečnostné obavy. Dodali však, že bezpečnosť väzňov bola prioritou.

debata chyba
Viac na túto tému: #hurikán Willa