V Bruseli štrajkujú zamestnanci letiska, zrušili už vyše sto letov

Na letisku v Bruseli museli zrušiť minimálne 150 letov v dôsledku štrajku pracovníkov zodpovedných za manipuláciu s batožinou, ktorí sa domáhali zlepšenia svojich pracovných podmienok. Na letisku uviazli stovky cestujúcich, informovala agentúra AP.

26.10.2018 17:13
debata

Štrajk odborári vopred neohlásili. Začal sa už vo štvrtok večer a mal by sa skončiť v sobotu ráno o 06.00 h, dodala agentúra Reuters. Bruselské letisko zabezpečilo náhradný nocľah pre približne 300 pasažierov, ktorí uviazli na letisku počas uplynulej noci, pred začiatkom jesennej dovolenkovej sezóny, uviedla hovorkyňa letiska. Celkové množstvo zrušených letov (100 príletov a 50 odletov) sa podľa hovorkyne môže v priebehu piatka ešte zvýšiť.

Štrajk nakladačov batožiny zo spoločnosti Aviapartner postihol celkovo 29 aerolínií vrátane Ryanair, KLM, EasyJet či British Airways. Najväčších belgických aeroliniek Brussels Airlines sa štrajk pracovníkov tejto firmy nedotkol, pretože táto letecká spoločnosť na nakladanie a vykladanie batožiny využíva iného prevádzkovateľa.

Zamestnanci spoločnosti Aviapartner sa sťažujú na znižovanie počtu pracovníkov a z toho vyplývajúci zvýšený tlak na ich pracovný výkon.

debata chyba
Viac na túto tému: #Brusel #letisko #štrajk