Pri brehoch Nigérie bolo unesených 11 ľudí, z toho osem Poliakov

Skupina osôb zaútočila pri pobreží Nigérie na kontajnerovú loď Pomerania Sky a uniesla z nej 11 ľudí, medzi ktorými je osem Poliakov. Podľa agentúry PAP to v pondelok oznámil poľský minister zahraničia Jacek Czaputowicz.

29.10.2018 17:22
debata (1)

„Máme potvrdené, že medzi jedenástimi unesenými je osem Poliakov,“ povedal šéf poľskej diplomacie novinárom. „Náš konzulát v Hamburgu je v kontakte s majiteľom lode a náš konzulát v Abuji je v kontakte s miestnymi úradmi. To je všetko, čo vám môžem povedať,“ povedal Czaputowicz.

Podľa poľských médií sú medzi unesenými tiež dvaja Filipínci a jeden Ukrajinec.

Loď Pomerania Sky patrí podľa agentúry AFP nemeckej prepravnej spoločnosti a plaví sa pod libérijskou vlajkou. Napadnutá bola okolo 04:00 asi 60 kilometrov od brehov Nigérie, kam plávala z Angoly. Útočníci sa pred preniknutím na palubu priblížili k plavidlu v dvoch člnoch.

V sobotu prepustili piráti 12 členov posádky inej nákladnej lode (švajčiarskej spoločnosti Massoel Shipping), unesenej pred viac ako piatimi týždňami takisto pri brehoch Nigérie. Išlo o sedem Filipíncov, Slovincov, Ukrajincov, Chorváta a Bosniaka.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nigéria #piráti